VESBORG FYR

Fyret, der ligger på Samsøs sydvestspids, hører under Brattingsborg Gods, og er for mange et oplagt udflugtsmål. Det og den tilhørende fyrmesterbolig blev opført i 1858 på den gamle borgbanke Visborg. Selve fyrtårnet er 19 m højt, men banken giver det en fokushøjde på 36 m. Herfra bydes der på en fantastisk udsigt over de indre farvande, hvilket har gjort området perfekt til placeringen af middelalderborgen Visborg, hvis volde og grave stadig ses.

Ved indgangen til Vesborg Fyr området finder du endvidere et lille krudthus. Dette blev brugt til opbevaring af de knaldpatroner, der tidligere benyttedes til at angive tågesignaler med. I dag danner krudthuset ramme om en lille udstilling om Samsøs fem middelaldervoldsteder, hvoraf Vesborg er det største.

Åben fra d. 9. april til d. 22. oktober 2017 – alle dage fra kl. 11-18. Entré til fyrtårn kr. 15,- for voksne og kr. 5,- for børn under 16 år.

 

Via Samsø Ferie kan der også bookes ferieboliger ved det historiske Vesborg Fyr: Se www.vesborgfyr.dk eller kontakt Samsø Ferie pr. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 2685 8683.

 

 

Fyrtaarn

180-pixel