Vesborg Fyr


Fyret, der ligger på Samsøs sydvestspids, er for mange et oplagt udflugtsmål.

Det og den tilhørende fyrmesterbolig blev opført i 1858 på den gamle borgbanke Visborg. Selve fyrtårnet er 19 m højt, men banken giver det en fokushøjde på 36 m. Herfra bydes der på en fantastisk udsigt over de indre farvande, hvilket har gjort området perfekt til placeringen af middelalderborgen Visborg, hvis volde og grave stadig ses.

Ved indgangen til Vesborg Fyr området finder du endvidere et lille krudthus. Dette blev brugt til opbevaring af de knaldpatroner, der tidligere benyttedes til at angive tågesignaler med. I dag danner krudthuset ramme om en lille udstilling om Samsøs fem middelaldervoldsteder, hvoraf Vesborg er det største.

Vesborg Fyr ferieboliger

Via Samsø Ferie kan der også bookes ferieboliger ved det historiske Vesborg Fyr. Her byder fyrmesterhuset fra 1858 på to smagfulde ferieboliger med naturskøn beliggenhed, havudsigt så langt øjet rækker og kort gåafstand til stranden.

Du kan som noget nyt kan du også booke fyrassistentens bolig og udsigtspavilionen ved Vesborg Fyr. Så hvis du er til afslappende ferie i naturskønne og historiske rammer, er ferieboligerne ved Vesborg Fyr et oplagt bud. Her vågner du til lyden af bølgernes skvulpen og historiens vingesus.


Læs mere

Åben fra d. 9. april til d. 22. oktober 2017 – alle dage fra kl. 11-18.

Entréprisen til fyrtårn er kr. 15,- for voksne og kr. 5,- for børn under 16 år.vesborg_fyr_DJI_0016
fyr_TAM_3519
vesborg_fyr_DJI_0009
fyr_TAM_3650